Ελλάδα

Περιφέρεια και Δήμος στηρίζουν το σχολικό αθλητισμό

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (3 Οκτωβρίου) θα «γιορτάσει» τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το Σχολικό Αθλητισμό

Μπάλες διαφόρων αθλημάτων μοιράστηκαν στους μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων  της Ακαδημίας όπου στεγάζονται το 53ο, 54ο, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, 1ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου, καθώς επίσης και το Σχολικό Συγκρότημα ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ. Η πρωτοβουλία-δράση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε από τον  εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  με κεντρικό μήνυμα προς τους μαθητές «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας».

Το πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού  στοχεύει να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας.

«Η συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων, όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κ.α. στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών. Για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κρήτης είναι σε συνεχή συνεργασία με την μαθητική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς εκπαίδευσης, για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού. Με δράσεις και πρωτοβουλίες παρακινούμε τα παιδιά μας να ασχολούνται όσο το δυνατόν περισσότερο με τον αθλητισμό, και το πρόσημο μέχρι σήμερα είναι θετικό» δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης.

Αθλητικές Δράσεις για τους μαθητές από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού, ανοίγει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις στα σχολεία της πόλης, για το τριήμερο 3 έως 6 Οκτωβρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς, σε δήλωση του για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τόνισε:  «Θεωρούμε απαραίτητο να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός και η καλή διατροφή είναι βασικές παράμετροι σωματικής και πνευματικής υγείας. Αυτή είναι μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής μας στον αθλητισμό.

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, υλοποιεί στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και στα πλαίσια του προγράμματος "Αθλητισμός για Όλους", πολλές και διαφορετικές δράσεις μύησης των μαθητών  στον αθλητισμό,  για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με στόχο περισσότεροι μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα. Παράλληλα, θα εκπονήσει πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών αυλών σε "χώρους κινητικής δραστηριότητα".

Πιστεύουμε ότι κάθε σχολική αυλή μπορεί και πρέπει να γίνει κέντρο αθλητισμού και κινητικής δραστηριότητας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας  θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε».  

Σχόλια