default-image

Μάχη με τα εκπαιδευτικά κενά δίνουν καθημερινά οι δάσκαλοι

Ελλάδα
Μάχη με τα εκπαιδευτικά κενά δίνουν καθημερινά οι δάσκαλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίκρα, θυμός κι απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 180 τα κενά σε δασκάλους ειδικοτήτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ολοήμερα σχολεία να λειτουργούν πλημμελώς και αφού καθημερινά λύνεται πρώτα ο δυσεπίλυτος γρίφος της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών για να κυλήσει το πρόγραμμα διδασκαλίας, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υπηρετούν ακόμη και σε πέντε σχολικές μονάδες, δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Πόπη Παγώνη.

Αποπαίδι της παιδείας παραμένει ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η ειδική αγωγή και η παράλληλη στήριξη, αφού οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής έχουν καλυφθεί μόλις στο ένα τρίτο σε σχέση με πέρυσι, όπως διευκρινίζει το μέλος της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Τρούλης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι δάσκαλοι του Ρεθύμνου και ιδιαίτερα της ενδοχώρας, δίνουν μάχη καθημερινά για να μπουν γερές βάσεις από το δημοτικό, ώστε να μην εγκαταλείπουν οι μαθητές στην εφηβεία τους το σχολείο, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν τα ποσοστά μαθητικής διαρροής στο νομό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News