default-image

Οι φωνές που ακούει ο Ερντογάν είναι των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν στη Μικρά Ασία

Ελλάδα
Οι φωνές που ακούει ο Ερντογάν είναι των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν στη Μικρά Ασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δική του απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης και τις φωνές που είπε ακούει όταν βρίσκεται στα τουρκικά παράλια έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Πρέσβη Χόρχε Ντομέκ.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας να είναι πιο προσεκτικός γιατί οι φωνές που ακούει είναι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου. Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό. Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει», είπε ο υπουργός Άμυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News