default-image

«Αγγίζει τα όρια της προσβολής το ζήτημα των Τσάμηδων»

Ελλάδα
«Αγγίζει τα όρια της προσβολής το ζήτημα των Τσάμηδων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνηθίσει τον δυτικό κόσμο σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν Ξυδάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πρόσθεσε, ότι θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον πρωθυπουργό. Απέδωσε την κίνηση Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό με τον μετασχηματισμό του κράτους, από κοσμικό κράτος σε λαϊκό Ισλάμ, αλλά και στη μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής.

«Με ελαφρότητα και βιασύνη βάζει στο τραπέζι να συζητήσει μια διεθνή συνθήκη» είπε χαρακτηριστικά και το συνέδεσε με τις εξελίξεις στη Μοσούλη. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται η στάση του κ. Ερντογάν και με τους 8 Τούρκους που έχει ζητηθεί η έκδοσή τους από την Άγκυρα.

Πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Ξυδάκης για τις δηλώσεις Χαν αναφορικά με το ζήτημα περί Τσάμηδων.

«Αγγίζει τα όρια της προσβολής, πρόκειται περί θράσους και ο κ. Χαν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Απέδωσε τις δηλώσεις σε αναζήτηση ρόλου και αναζήτηση ανάμιξης στα Δυτικά Βαλκάνια που αναμοχλεύουν το παρελθόν στην περιοχή, ενώ η ΕΕ πρέπει να είναι εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News