Ελλάδα

Άγριος εξευτελισμός από αστυνομικούς σε παιδιά μετανάστες

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό διερευνάται από την αστυνομία, με αφορμή την καταγγελία που έγινε από τους γονείς πέντε παιδιών μεταναστών, έπειτα από δεκάωρη κράτηση και σοβαρό εξευτελισμό των νέων, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα, και να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, υπό το βλέμμα των ένστολων. Να σημειωθεί πως όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν και εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει την ύπαρξη της καταγγελίας, η οποία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26» και σύμφωνα με την έρευνα, το σοβαρό περιστατικό φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού, σταματήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Έπειτα από την έρευνα της αστυνομίας στους πέντε μετανάστες, κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες, τα οποία αγοράστηκαν από το περίπτερο για τη θεατρική παράσταση, ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς και τους οικείους τους.

Έπειτα, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν για επτά ώρες, περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Οι γονείς, παρουσία δικηγόρων, υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από δέκα ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν, χωρίς καμία κατηγορία.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια