Ελλάδα

Αυγενάκης για δρόμο Μεσαράς: "Δύο χρόνια χωρίς καμία πρόοδο"

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που συνεδρίαζε σήμερα, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα τη «σύναψη σύμβασης κατασκευής έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά», τοποθετήθηκε ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και γουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, όπως είπε, «ευθύνεται προσωπικά με την ανευθυνότητα και την αδιαφορία του να ασκήσει τα καθήκοντά του και να ασχοληθεί σοβαρά με το έργο του δρόμου Ηράκλειο - Μεσαρά, με αποτέλεσμα να απενταχθεί και να καλείται ένα αποδυναμωμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να σηκώσει το βάρος της χρηματοδότησης του έργου».

Όπως είπε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν το έργο ήταν έτοιμο προς συμβασιοποίηση και έναρξη, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σήμερα, δύο χρόνια μετά συζητάμε τα ίδια πράγματα, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή πρόοδος και με ευθύνη δική σας κ. Σπίρτζη, έχει γίνει μόνο σημειωτόν. Με δική σας ευθύνη χαντακώσατε το δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «για τη Ν.Δ. μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά και έργα τοπικού ενδιαφέροντος με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, όπως ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά, αποτελούν προτεραιότητα και δεν θα επιτρέψουμε εγκληματικές καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανικανότητα και ανευθυνότητα των αρμοδίων».

Σχόλια