Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η δίκη έχει ξεκινήσει και πάλι από την αρχή μετά την επ' αόριστον αναβολή της τον Φεβρουάριο της περσινής χρονιάς.

Η δίκη έχει ξεκινήσει και πάλι από την αρχή μετά την επ' αόριστον αναβολή της τον Φεβρουάριο της περσινής χρονιάς.

Σήμερα κατέθεσαν στο Δικαστήριο δύο μάρτυρες. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εκείνη την εποχή, ο οποίος τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση παρά την επαγγελματική του σχέση με την οικογένεια και την φιλική του σχέση με δύο ακόμη εκ των κατηγορουμένων.

"Εργαζόμουν στην οικία Λαυρεντιάδη ως υπεύθυνος ασφαλείας. Έκανα τα δρομολόγια για τα παιδιά του, για τον ίδιο, για άλλους επισκέπτες. Στο φυλάκιο βγάζαμε το πρόγραμμα και ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Έδινε ο Λαυρεντιάδης που έπρεπε να πάει κι έβγαζα τα δρομολόγια. Το φυλάκιο με ενημέρωνε. Ήμουν στην εξωτερική φρουρά" ανέφερε τονίζοντας πως γνώριζε τον ένα εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση από το 2012 ως άνθρωπο που ασχολείται με το εμπόριο τροφίμων. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να επικοινώνησε την ημέρα της επίθεσης με τρία sms με τον Λαυρεντιάδη.

Επίσης ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία με έναν ακόμα κατηγορούμενο ο οποίος μάλιστα είναι και κουμπάρος του. Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως και οι δύο φίλοι του υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και τους έμπλεξαν άδικα, χωρίς να επικαλεστούν πρόσωπο υπεύθυνο για την εμπλοκή τους.

Ο μάρτυρας επιχείρησε να εξηγήσει και υπ γεγονός πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε στη κατοχή του δεκάδες τηλέφωνα αλλοδαπών. "Είχε τηλέφωνα ο Λαυρεντιάδης. Γιατί φοβόταν την κατασκοπεία. Για να μην τους παρακολουθούν στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Ξέρω ότι όταν ήθελε τηλέφωνα, πήγαιναν στο κέντρο τα παιδιά και έπαιρναν από ανταλλακτήρια και μαγαζιά εκεί. Ο ίδιος είχε ένα αγγλικό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε μαζί μου. Αυτό ήταν το βασικό του. Αν και με είχε πάρει όλες κι όλες 10 φορές. Όμως, όλοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τέτοια τηλέφωνα. Όλοι έχουν 5-10-20 τηλέφωνα!".

"Το 2012 έγινε η αγοραπωλησία από εμένα και μπήκαν στην εταιρία πολλά χρήματα, περίπου 10 εκ ευρώ. Ο Αθηναγόρας μου είχε πει ότι είχε γνωρίσει τον Λαυρεντιάδη και μιλούσαν για δουλειές. Δεν μου είπε συγκεκριμένα πράγματα. Οι σχέσεις μας επαγγελματικά δεν ήταν κοντά. Δεν τα βρίσκαμε. Δεν συζητούσαμε λεπτομέρειες.

Μου είπε ότι γνώρισε Λαυρεντιάδη και όταν έχει κάτι παραπάνω θα μου πει. Αυτά ήταν γύρω στον Απρίλιο. Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι στο Π. Φάληρο. Το ατύχημα έγινε στο νέο σπίτι. Το είδα τότε", ανέφερε ο αδελφός του επιχειρηματία που δέχθηκε την επίθεση.

Από την πρώην σύζυγο του αδελφού του Έλενα ενημερώθηκε για την επίθεση σε βάρος του, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ενώ ήταν ο άνθρωπος που έμεινε επί 36 ημέρες στο πλευρό του. Σχετικά με την ιδιαίτερη αναφορά της δικογραφίας στη σχέση που είχε το θύμα με τη σύζυγο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είπε: "Εγώ προσωπικά δε ζήτησα καμία βοήθεια από την οικογένεια Λαυρεντιάδη.

Την Νικολίτση τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολυ σοβαρή. Δεν ασχολιόμουν με το ποιος κάνει τι και ποιος είναι τι. Δεν άφηνα κανέναν να μπαίνει μέσα εκτός από τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Η κα Νικολίτση τον είδε μετά από 20 μέρες...".Για το ποιός έχει ευθύνη της επίθεση ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει γιατί και ο αδελφός του του έλεγε "ακατάληπτα" στο νοσοκομείο. "Όταν συνήλθε ο αδερφός μου μου έλεγε περίεργα. Μου έλεγε μια για μια δουλειά στην Κύπρο, μετά για την αντιπαράθεση με την πρώην σύζυγο. Ο αδελφός μου είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος.

Δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα. Είμαστε πάντα με την απορία. Δεν θέλω να πω κάτι γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Ο Αθηναγόρας είναι στην Κρήτη σε κακή κατάσταση", κατέληξε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsit

Σχόλια