Ελλάδα

«Καθοδηγητής» του ISIS συνελήφθη στην Ασπροβάλτα (;)

Ως «καθοδηγητής» που ριζοσπαστικοποιεί άτομα πρόθυμα να ενταχθούν στον ISIS, φέρεται από τις γαλλικές αρχές, ο 49χρονος Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην περιφερειακή επαρχιακή οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στην Ασπροβάλτα.

«Λαβράκι» φαίνεται πως έβγαλαν οι διωκτικές αρχές, όταν συνέλαβαν το βράδυ της Κυριακής, έναν 49χρονο γάλλο υπήκοο στην περιφερειακή επαρχιακή οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στην Ασπροβάλτα.

Οι γαλλικές αρχές τον θεωρούν ως «καθοδηγητή» που ριζοσπαστικοποιεί άτομα πρόθυμα να ενταχθούν στον ISIS.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με το έγγραφό τους, ο 49χρονος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για παράνομη οπλοφορία, ενώ πρόσφατα του είχε επιβληθεί μέτρο κατ' οίκον περιορισμού τρίμηνης διάρκειας, το οποίο όταν έληξε ταξίδευσε άμεσα προς Συρία και Τουρκία, από την οποία πέρασε στη χώρα μας.

Οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν ότι έκανε συχνά ταξίδια προς Υεμένη, Συρία, Ιράν και Ιράκ, ενώ φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον «προσηλυτισμό» ευρωπαίων στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Αρχικά κρατήθηκε για δύο μέρες στους Κήπους Έβρου από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει πλήρη εξακρίβωση στοιχείων από την οποία προέκυψαν οι λεπτομέρειες της επισήμανσης των γαλλικών αρχών για έλεγχό του.

Από εκεί και έπειτα τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση.

Η χρονικό της σύλληψη

Το βράδυ της Κυριακής, στις 21:00, και ενώ κινούταν κοντά στην Ασπροβάλτα, ο ύποπτος αντελήφθει την παρουσία των αστυνομικών που των παρακολουθούσαν και προκάλεσε ατύχημα προκειμένου να τους ξεφύγει.

Μετά το «τροχαίο», ο 49χρονος φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητο φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς επιτέθηκε εναντίον τους και αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Τελικά ακινητοποιήθηκε και χθες οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς υπήρχε το μέτρο επιτήρησης από της γαλλικές αρχές και ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την δικαστική απέλασή του.

Σχόλια