default-image

Μήνυμα Γλέζου στον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις

Ελλάδα
Μήνυμα Γλέζου στον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γερμανικές αποζημιώσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για τα 73 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου. Το "παρών" έδωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών κ. Μανώλης Γλέζος.  

Ο κ. Γλέζος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν θεωρείται λήξαν, όπως προσπαθεί να το παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, που διευκρίνισε ότι παρά την επίμονη και πιεστική στάση του, απάντηση από τη Γερμανία για το αν έκλεισε, πότε και πως το θέμα, δεν έχει λάβει.

Επιμένοντας στη γραμμή που ως κεντρικό περιεχόμενο της έχει τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στην απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να συστήσει επιτροπή που θα ενημερώσει για το θέμα τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, εξηγώντας ότι είναι μια κομβική απόφαση που δείχνει την πρόθεση της Ελλάδας να μην παραιτηθεί από καμία διεκδίκηση.

Μετά τη Βιάννο και το "Ηράκλειο τα 73 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Βιάννου", εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα  με ευθύνη του Δήμου Βιάννου σε συνεργασία με το σύλλογο Βιαννιτών Αττικής "Ο Διαβάτης".

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News