Ελλάδα

Συζήτηση συνεργασίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν για την ενέργεια

Επίσκεψη του Μανόλη Κεφαλογιάννη στο Αζερμπαϊτζάν, με βασικό θέμα συζήτησης τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο το Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, ως παρατηρητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

Κατά της διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Αζέρο πρόεδρο κ. Αλίεφ και τον Αζέρο αντιπρόεδρο κ. Αχμάντοφ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετέφερε στους Αζέρους τους επισήμους και θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθούν οι δεσμοί Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στον ενεργειακό τομέα. Η υλοποίηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που υπογράφηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταστήσει τη χώρα μας ενεργειακό παίκτη στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Αζέρος πρόεδρος είπε στον Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τη χώρα μας αντιπροσωπεία της αζερικής εταιρεία φυσικού αερίου SOCAR για να συζητήσει με την ελληνική πλευρά την περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Σχόλια