default-image

Ξεκινούν οι εκσκαφές στην Κω για τον Μπεν

Ελλάδα
Ξεκινούν οι εκσκαφές στην Κω για τον Μπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν τον μικρό Μπεν, το ξανθό αγοράκι που χάθηκε στη Κώ τον Ιούλιο του 1989, να είναι νεκρό, ένας νέος γύρος ερευνών ξεκινά σήμερα στο νησί.

Αυτή τη φορά η Αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ αναζητεί, σε χώρο πολύ κοντά στο σημείο που ήταν το σπίτι όπου παραθέριζε τότε η οικογένεια, τα οστά του Μπεν υπό το φόβο ότι το παιδί μπορεί να έπεσε θύμα ατυχήματος και να σκεπάστηκε από όγκους χωμάτων κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών που γίνονταν στο σημείο.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ότι εξελίχτηκε η εξαφάνιση του μικρού, ένας κάτοικος του νησιού που δηλώνει πως γνώριζε τον υπεύθυνο για το θάνατο του Μπεν. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mirror, ο υπεύθυνος για το χαμό του παιδιού, δεν είναι πλέον εν ζωή και φέρεται να είναι άνδρας που τότε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού έριξε μπάζα που καταπλάκωσαν τον μικρό.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έναρξη της επιχείρησης «υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση».

Ο Μπεν Νίνταμ γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1989 στο Σέφιλντ της Βρετανίας. Περίπου δύο χρόνια μετά, στις 24 Ιουλίου του 1991, όταν εκείνος ήταν 21 μηνών, εξαφανίστηκε στην Κω, όπου βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του για διακοπές.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η οικογένειά του δεν έχει πάψει στιγμή να τον αναζητά με τις πληροφορίες κατά καιρούς να δημιουργούν ελπίδες πως ο μικρούλης υπάρχει κάπου στην Ελλάδα σώος και υγιής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News