default-image

Υπό φορολογικό έλεγχο η οικογένεια Καλογρίτσα

Ελλάδα
Υπό φορολογικό έλεγχο η οικογένεια Καλογρίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «δίχτυα» του φοροελεγκτικού μηχανισμού βρίσκεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Καλογρίτσας και γενικότερα η οικογένειά του. Από τον Ιανουάριο του 2015 ξεκίνησε -ύστερα από σχετική εισαγγελική εντολή- το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) φορολογικό έλεγχο στον κ. Καλογρίτσα για φοροδιαφυγή.

Αμέσως δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία, για να ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος. Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο που έγινε προέκυψαν αποκλίσεις, οι οποίες, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ανέρχονται ακόμα και στα 50 εκατ. ευρώ. Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει ότι ο φοροελεγκτικός μηχανισμός εντόπισε αδικαιολόγητες διαφορές μεταξύ των εισοδημάτων που είχαν δηλωθεί από τον επιχειρηματία και των ποσών που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Ο κ. Καλογρίτσας προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό μειώθηκε. Ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει ακόμη κλείσει.

Επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Βλ. Καλογρίτσα, υιό του κ. Χρήστου Καλογρίτσα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων που είχε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και των στοιχείων που αναγράφονταν στις φορολογικές του δηλώσεις. Ο κ. Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλει στο Δημόσιο το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ και κατ' επέκταση έχουν «ξεμπλοκάρει» οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Εν τω μεταξύ, την εβδομάδα που πέρασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) Γ. Πιτσιλής απομάκρυνε από τις θέσεις τους τον διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ Δ. Μασίνα και τον υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) Δ. Καπνίση. Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, η απόφαση για την απομάκρυνσή τους λήφθηκε βάσει των αποκλίσεων έναντι των στόχων που είχαν τεθεί για τις υπηρεσίες τους. Για το 2015 η απόκλιση από τον στόχο των εσόδων του ΚΕΦΟΜΕΠ ήταν της τάξης του 18,1%, ενώ για το ΚΕΜΕΕΠ ανήλθε στο 34%. Επίσης, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, η απόκλιση στο ΚΕΦΟΜΕΠ ήταν 40,3% και στο ΚΕΜΕΕΠ 52,3%.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News