default-image

Παππάς: Οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι και αδειούχοι

Ελλάδα
Παππάς: Οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι και αδειούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει διαγωνισμός δημοσίου που να έχει υποστεί τέτοια βάσανο ελέγχων» ανέφερε ο Ν. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας η κυβέρνηση εισέπραξε 246 εκατ. ευρώ. «Τα λεφτά αυτά δεν είναι αέρας. Αυτοί που δανείζονταν με αέρα αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό και τα ομολόγησαν μετά τα πεπραγμένα τους στην Επιτροπή της Βουλής», τόνισε.

Αναφερόμενος στην αναμενόμενη απόφαση του ΣΤΕ σχετικά, ο Νίκος Πάπάς δήλωσε «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το ΣτΕ. Θα πω τι έχει γίνει. Το ΣτΕ, με αλλεπάλληλες αποφάσεις, κατέδειξε ότι πρέπει να υπάρξουν άδειες. Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εμείς θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους.»

Για τους 4 υπερθεματιστές τόνισε πως οι τέσσερις υποψήφιοι είναι οριστικοί υπερθεματιστές, δεν έχουν άδειες. Πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή ενστάσεων και να καταβληθεί το τίμημα τη Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αναφορικά με τις εγγυήσεις που έχει ο κ.Καλογρίτσας και τα βοσκοτόπια, υποστήριξε πως υπάρχει δημοσίευμα της Καθημερινής το 2013, που λέει ότι μπορεί να γίνει επένδυση 1,5 δισ. ευρώ και χαρακτηριζόταν ένα από τα success stories της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε από το βήμα της Βουλής  πως είναι «ντροπή να στήνονται δελτία ειδήσεων για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς».

«Όσοι θέλουν κόντρα να τα βάλουν με εμάς με την πολιτική ηγεσία» σημείωσε.

Κόντρα για τις περούκες

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας αναφέρθηκε στην υπόθεση με τους μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας.

«Τις περούκες στην Αμερική μην τις πετάξετε θα σας χρειαστούν όταν φύγετε νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αχαΐας για να λάβει την οργισμένη απάντηση του κ. Παππά.

«Είναι ντροπή να χρησιμοποιείται, ένα άθλιο γεγονός. Έχουμε κόμματα που είναι ουρά των συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News