Ελλάδα

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Την υπό όρους αποφυλάκισή του ζητά με νέο αίτημα του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Την υπό όρους αποφυλάκισή του ζητά με νέο αίτημα του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ή ακόμη και φορώντας «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για «συνθήκες ασφαλείας στον Κορυδαλλό οι οποίες είναι πλέον απαράδεκτες» και μέσω του συνηγόρου του Ιωάννη Παγορόπουλου ζήτησε, για δεύτερη φορά, για λόγους υγείας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί για «να προλάβει να τον ζήσει το μόλις  9, 5 ετών γιο του».

 «Οι συνθήκες μειωμένης ασφαλείας που ζω στον Κορυδαλλό καθιστούν επιτακτική την άμεση αποφυλάκιση μου. Πρέπει να βγω άμεσα», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός.

Συνεχίζοντας ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως έχει προβλήματα υγείας προσθέτοντας πως «ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για  συγκεκριμένους κρατούμενους ενώ υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Όταν οι συνθήκες κράτησης είναι ανεξέλεγκτες έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση. Μπαίνουν  σε κίνδυνο άνθρωποι ακόμη και η ζωή τους. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του ο κρατούμενος είναι η δικαιοσύνη. Έχω υπηρετήσει το δημόσιο πολλά χρόνια και απαιτώ ανάλογη αντιμετώπιση μου. Μου  στέρησαν την σύνταξη μου, μου καθυστέρησαν τις αιτήσεις μέσα στη φυλακή», κατέληξε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε μια χρονική φάση όπου ο χρόνος και σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία έχει φέρει, πλέον, την ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής».

Όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός «διατρέχει το 70ο έτος της ηλικίας του με σοβαρά θέματα υγείας αλλά έχει φτάσει, πλέον, στο σημείο όπου οι σωματικές αντοχές τον εγκαταλείπουν. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και όσοι βρίσκονται στη φυλακή και όσοι γίναμε μάρτυρες επεισοδίων που οδηγούν σε απαξία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ....».

Σχόλια