default-image

Νέα κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα

Ελλάδα
Νέα κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ' ένα αρχαίο γνωμικό απάντησε στις δηλώσεις Σπίρτζη για τις ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος τα προηγούμενα χρόνια και για τη στάση του ως υπουργού Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σχολίασε τις δηλώσεις λέγοντας «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», δηλαδή καλύτερο από το να μιλά κανείς είναι το να σιωπά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Στουρνάρας και η ΤτΕ κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με τις πολιτικές τους, αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καμία χώρα, να συρρικνώσουν το τραπεζικό σύστημα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και δεν θέλουν να έχουν μία, ένα μόνιμο σχέδιο να μην υπάρχει καμία άλλη τράπεζα έστω και μικρή σαν την τράπεζα Αττικής που καλύπτει το 1,5  με 2% που να έχει αναφορά στην Ελλάδα, που να έχει δημόσιο χαρακτήρα, που να ελέγχεται από τη χώρα».

«Σας το λέω από πρώτο χέρι, όταν ήμουν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο κ. Στουρνάρας ήταν εκείνος που με πραγματικό ζήλο θα έλεγε κανείς, έσπευδε να πιέσει για να δοθεί η τράπεζα, να δοθεί σε funds, ιδιώτες, και μάλιστα μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου» πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News