Ελλάδα

Τσίπρας: Ελπίζει σε λύση για το χρέος έως το τέλος του χρόνου

Μήνυμα έστειλε στους δανειστές για το θέμα του χρέους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Concordia Summit στη Νέα Υόρκη: «Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να καθορίζονται και να ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης του χρέους», ανέφερε.

«Για τη χώρα μας προκειμένου να εισέλθει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές μας θα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους μας», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως με βάση τη συμφωνία, ο χρόνος για να το πράξουν είναι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. «Δηλαδή, τον επόμενο μήνα».

«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να καθορίζονται και να ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης του χρέους, έτσι ώστε ένα σαφές μήνυμα να αποσταλλεί στους επενδυτές και τις αγορές ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει. Ότι τα χρόνια της κρίσης είναι πίσω. Μέχρι το τέλος του 2016, ο ορίζοντας θα πρέπει να καθαρίσει.

Πριν από τις εκλογές το έτος 2017 για  πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε στη συνέχεια της ομιλίας του στο Concordia Summit ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να επιστρέψει στις αγορές το 2017. Και αυτή είναι η ευθύνη όλων των διεθνών πιστωτών».

Ο Αλέξη Τσίπρας, σύμφωνα με το news247.gr κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε πως «η χαλάρωση του χρέους θα κλείσει την αυλαία σε μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Για το λόγο αυτό, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διστάζει ή να χρονοτριβεί».

Σχόλια