Ελλάδα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου για το προσφυγικό

Με τη σκιά των γεγονότων του τελευταίου 24ωρου στη Μυτιλήνη να πέφτει βαριά, συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου. Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Εντωμεταξύ με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, όταν από ομάδες ακροδεξιών προπηλακίστηκαν δημοσιογράφοι, σήμερα δημοσιογράφοι του νησιού από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη.

Οι δημοσιογράφοι έθεσαν στην εισαγγελέα τους προβληματισμούς τους και ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο άσκησης των δημοσιογραφικών καθηκόντων τους, ειδικότερα και μετά από τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης.

Οι δημοσιογράφοι εξήγησαν στην εισαγγελέα ότι για πρώτη φορά και με έντονο τρόπο στοχοποιούνται, προπηλακίζονται και ξυλοκοπούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους. Κι όλα αυτά, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, λειτουργούν εις βάρος του πλουραλισμού της ενημέρωσης, αλλά και της ίδιας της εργασίας τους, προκαλώντας προβληματισμό για το πώς μπορούν να εξελιχθούν αυτές οι συμπεριφορές στο μέλλον.

Σχόλια