Ελλάδα

Λέσβος: Ο «ξεσηκωμός» έφερε σύσκεψη

Σύσκεψη για τα όσα συνέβησαν στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη, αποφασίστηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Σύσκεψη για τα όσα συνέβησαν στο hot spot  της Μόριας στη Λέσβο. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη, αποφασίστηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θ.Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών κι αυτό μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το χοτ σποτ. Επίσης, θα μεταβούν στη Λέσβο άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ


Σε σύσκεψη, που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, συζητιούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Λέσβου όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό, τα μέτρα ανακούφισης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου να φέρνουν πιο γρήγορα τις όποιες κινήσεις προγραμματίζονται για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Κρήτη.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, στη Κρήτη αναμένεται να δημιουργηθούν δομές που θα φιλοξενήσουν περίπου 2000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχόλια