Ελλάδα

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, εκδηλώσεις μνήμης, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Πειραιά.

3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, εκδηλώσεις μνήμης, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Πειραιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αντιφασιστικές οργανώσεις, Δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 17 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία, στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη) στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Ιδίως στο Κερατσίνι, ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις. Σήμερα, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «Το μίσος», ενώ αύριο Σάββατο στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίο, ενώ την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ραπ συναυλία «Rap Monster Fest».

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί, για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο εφετείο Αθήνας στη Λ. Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας είχε ζητήσει από τον ΟΛΠ να του παραχωρήσει χώρο για να πραγματοποιηθεί η συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό για λόγους ασφαλείας - σύμφωνα με τον ΟΛΠ -, αφού ο συγκεκριμένος χώρος εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας.

Γαβρίλης: «Η καταδίκη των νεοναζιστών είναι αυτονόητη»

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η καταδίκη των νεοναζιστών ως ιδεολογία και πρακτική είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, όμως, 3 χρόνια μετά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς η δικαστική διαδικασία βραδυπορεί δίνοντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.

Σε μια περίοδο, που τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την ιστορική μνήμη, που χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της πολιτικής της «Ευρώπης Φρουρίου», με την προσφυγική κρίση να θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη, επιτρέποντας στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία να διαχέονται μέσα στη κοινωνία, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται το φασισμό, που παλεύει και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.»

Βρεττάκος: «Είναι υπ0όθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, από την πλευρά του τόνισε ότι ο Παύλος Φύσσας έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας επειδή «πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του».

«Είναι υπόθεση όλων μας» τόνισε ο κ. Βρεττάκος, «η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών ,χωρίς διακρίσεις , ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια