default-image

Βολές Μαριά κατά της Τουρκίας στην Ευρωβουλή

Ελλάδα
Βολές Μαριά κατά της Τουρκίας στην Ευρωβουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή κριτική κατά της Τουρκίας άσκησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας την Τρίτη 13/09/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο ανεξάρτητος Έλληνας Ευρωβουλευτής «Για τον επικείμενο εκτροχιασμό της κατάστασης στην Τουρκία είχα προσωπικά σημάνει τον κώδωνα κινδύνου στην αίθουσα αυτή ήδη από τον Ιανουάριο. Τότε κάποιος συνάδελφος αξιοποιώντας την μπλε κάρτα μου είχε ζητήσει ηπιότερη αντιμετώπιση. Και δυστυχώς αυτή ήταν η στάση που επέλεξε να υιοθετήσει η Ε.Ε. Τι έχει να πει τώρα ο συνάδελφος αυτός και οι ομοϊδεάτες του; Τώρα που το καθεστώς στην Τουρκία επιταχύνει την πορεία του προς τον ολοκληρωτισμό;».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. συνεχίζει να θωπεύει την Άγκυρα, να ανέχεται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον πόλεμο κατά του Κουρδικού λαού, την εισβολή στη Συρία, τους εκβιασμούς για τη συμφωνία στο προσφυγικό, η οποία δεν τηρείται μετά το πραξικόπημα, πραξικόπημα το οποίο η Ε.Ε. κατήγγειλε μόνο όταν είχε διαφανεί πλέον ότι είχε επικρατήσει ο Ερντογάν».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε ότι την ίδια στιγμή η Ε.Ε. συνεχίζει να ανέχεται τις συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από πλευράς Τουρκίας, να παρακολουθεί αδρανής τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου απ' την τουρκική αεροπορία, την ισλαμοποίηση των μνημείων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς όπως η Αγιά Σοφία και την συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Ε.Ε. πρέπει να βρει τρόπους άμεσα, προκειμένου να αναγκάσει την Τουρκία να σεβαστεί τις αρχές το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News