Ελλάδα

Ανοίγουν τα δύσκολα κεφάλαια σήμερα οι θεσμοί

Δημοσιονομικά, κόκκινα δάνεια και εργασιακά στο μενού με το κουαρτέτο από σήμερα.

Πρώτο ραντεβού της ημέρας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Γιώργο Χουλιαράκη.Ακολουθεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος που θα συζητήσει με τους θεσμούς για συνταξιοδοτικά θέματα - ουρές της α' αξιολόγησης. 

Στο τραπέζι και το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία με την ελληνική πλευρά να διεκδικεί το πάγωμα των παλαιών χρεών για όσους πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές.
Επίσης θα συζητηθεί και το θέμα του πλαφόν 10% στα αναδρομικά όσων υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις (16% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ).

Το μεσημέρι στο τραπέζι τα χρηματοπιστωτικά με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια και η αναμόρφωση του νόμου Δένδια (για τη διευθέτηση του συνόλου των χρεών των επιχειρήσεων) με έμφαση στην αποτελεσματικότερη εξωδικαστική διαδικασία, η οποία θα προβλέπει και την αποβολή του μη συνεργάσιμου μετόχου.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από τραπεζικά στελέχη περί σύστασης bad bank για τη διαχείριση μεγάλων προβληματικών δανείων απάντησε: «Οι ίδιες οι τράπεζες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα νέα εργαλεία. Εμείς ό,τι είχαμε να νομοθετήσουμε, το νομοθετήσαμε».

Οι συναντήσεις του κουαρτέτου ολοκληρώνονται με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα της αρμοδιότητάς του (18:30-19:30).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια