Ελλάδα

Διαμαρτύρονται στο Υπ. Εργασίας συνταξιούχοι της Εμπορικής

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίοι ζητούν την ανάκληση των όρων ένταξης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όπως προβλέπεται από το Ν.4387/16 και την ανάκληση της εφαρμοστικής εγκυκλίου.

Ειδικότερα, ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους όρους ένταξης του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ όπως αυτοί προβλέπονται στον νόμο 4387/16 και να δοθεί παράταση λειτουργίας του ΕΤΑΤ έως 31 Δεκεμβρίου 2018, χωρίς καμία μείωση των ήδη καταβαλλόμενων αποδοχών, καθόσον η τελευταία δόση εισφοράς της Τράπεζας των 76.280.670 ευρώ θα καταβληθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2017 και καλύπτει απόλυτα τη δαπάνη για τρία χρόνια.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας Μανώλης Βογιατζάκης «ο νέος νόμος σφαγιάζει τις συντάξεις μας σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον αδύνατον να επιβιώσουμε και να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα για 10.000 συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια