Ελλάδα

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Άιντε για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Έσπεν Βαρτ Άιντε, θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Έσπεν Βαρτ Άιντε, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Άιντε  είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο και συζήτησε για το καθεστώς των εγγυήσεων και τον ρόλος των εγγυητριών δυνάμεων στην επίτευξη συμφωνίας για το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ δήλωσε σίγουρος ότι «η Ελλάδα θα παίζει τον δικό της ρόλο στο να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δοθεί ένα τέλος στον τραγικό 42χρονο διχασμό».

Όπως είπε οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι, με μεγάλη διαφορά οι πιο εντατικές το τελευταίο διάστημα, καθώς «οι δύο ηγέτες καταβάλλουν ισχυρή προσπάθεια, εργάζονται με αφοσίωση για να ξεπεραστούν τα θέματα που παραμένουν στο τραπέζι».

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία αλλά οι συγκλίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί είναι κατά πολύ περισσότερες από ό,τι είχε συμφωνηθεί σε άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι σήμερα», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια