Ελλάδα

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι - ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές για την έναρξη του νέου σχολικού έτους αντάλλαξε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το 11θέσιο δημοτικό σχολείο Καστελίου όπου παραβρέθηκε στον αγιασμό του σχολείου που στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο το οποίο ανασκευάστηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Καλωσορίζοντας τον περιφερειάρχη ο δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Καλογεράκης τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του αλλά και για την αποτελεσματική συμβολή του στη χρηματοδότηση και άμεση αντικατάσταση της στέγης του κτιρίου μέσα σε 40 ημέρες, καθώς η οροφή αντιμετώπιζε προβλήματα στατικότητας.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, φορείς καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται στενά με την Αυτοδιοίκηση για την λύση τοπικών ζητημάτων.

Ο περιφερειάρχης νωρίτερα επισκέφθηκε το 1ο δημοτικό σχολείο Αρχανών όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, δασκάλους αλλά και γονείς.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Παναγιώτης Σημανδηράκης επισκέφθηκε το πρωί το δημοτικό σχολείο Βουτών και αντάλλαξε ευχές με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Ευχές Λ. Αυγενάκη

«Πρώτο κουδούνι, πρώτη μέρα στο σχολείο! Ενθουσιασμός και χαρά για τη νέα σχολική χρονιά, απογοήτευση και νοσταλγία για το καλοκαίρι που φεύγει!

Νέοι στόχοι, νέα οράματα, αγωνίες και προσπάθεια. Αγώνας από τους μαθητές για να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά και από εκπαιδευτικούς και γονείς για να καταφέρουν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό.

Εύχομαι σε όλους σας μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες. Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα! Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλες τις Ελληνικές Οικογένειες, όμως με προσπάθεια και ενότητα θα τα καταφέρουμε.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!». 

Μήνυμα δημάρχου Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη

«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι ημέρα χαράς, αισιοδοξίας και αυξημένων προσδοκιών για τη σχολική περίοδο που αρχίζει.

Στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, υγεία, υπομονή και δύναμη στο ταξίδι τους στους δρόμους της γνώσης και της πνευματικής τους καλλιέργειας.

Η Δημοτική αρχή Μινώα Πεδιάδας, σε συνεργασία με μαθητές, γονείς και δασκάλους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του Δήμου, θα είναι πάντοτε πρόθυμη ώστε να φροντίζουν για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων που καθιστούν το έργο αυτό ευκολότερο και πληρέστερο, καθώς οι σχολικές μονάδες αποτελούν για μας απόλυτη προτεραιότητα.

Καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά». 

Σχόλια