default-image

"Ναι" από το Ηράκλειο για φιλοξενία σε ξενοδοχεία & σπίτια

Κρήτη
"Ναι" από το Ηράκλειο για φιλοξενία σε ξενοδοχεία & σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τον Γιάννη Μουζάλα και με όλα τα κρίσιμα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα συγκαλείται αύριο η Περιφερειακή ένωση Δήμων Κρήτης μετά το τελευταίο τελεσίγραφο του υπουργού.

Ένα 24ωρο πριν το κρίσιμο τετ α τετ δημάρχων και φορέων του νησιού, μέσα από το οποίο θα προκύψει η απάντηση της Κρήτης στα τελεσίγραφα του Γιάννη Μουζάλα, οι δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου αποφάσισαν να υιοθετήσουν κοινή γραμμή την οποία και θα στηρίξουν στην αυριανή πολύκροτη συνάντηση από την οποία ωστόσο θα απουσιάζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μόνος αρμόδιος για να παρέχει εξηγήσεις, διευκρινήσεις και διασφαλίσεις.

Βασίλης Λαμπρινός, Ζαχαρίας Καλογεράκης, Γιάννης Μαστοράκης, Παύλος Μπαριτάκης και Γιώργος Αρμουτάκης αποφάσισαν να εμφανιστούν αύριο στη σύσκεψη με ενιαία θέση για το νομό Ηρακλείου η οποία διαμορφώθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στη Λότζια.

Οι δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου θεωρούν αποδεκτή μόνο τη λύση της ενοικίασης σπιτιών και καταλυμάτων, εν αναμονή των απόψεων που θα κατατεθούν από δήμους και φορείς στην αυριανή διευρυμένη σύσκεψη παρουσία όλων των φορέων. Η θέση των δημάρχων του Νομού Ηρακλείου  δεν δεσμεύει κανέναν άλλο από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης θα κληθούν να καταθέσουν αύριο τις δικές τους προτάσεις και να θέσουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Γιάννης Μουζάλας απουσιάζει στη Γαλλία και δεν θα είναι παρόν παρά την πρόσκληση που του είχαν απευθύνει. Μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε απάντηση στο ερώτημα αν θα παραβρεθούν στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αλλά και τις σοβαρές ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί.

Παράλληλα ζητούν διασφαλίσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, την ομαλή φιλοξενία τους μέσα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και λεπτομερή καταγραφή όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη λύση, ως αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είτε υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Από την Τετάρτη μάλιστα θα ξεκινήσουν οι διαδοχικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε κάθε περιοχή, ώστε να συζητηθούν τα ενδεχόμενα που θα προκύψουν στην κρίσιμη αυριανή συνάντηση των δημάρχων του νησιού.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News