default-image

Μυτιλήνη: Στους 269 οι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά

Ελλάδα
Μυτιλήνη: Στους 269 οι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαββατοκύριακο με 269 νέους μετανάστες και πρόσφυγες το τελευταίο 48ωρο για τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από το Σαββάτο το πρωί έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί, στη Λέσβο έφτασαν 84 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 103 και στη Σάμο 82.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, είναι 5.159, στη Χίο 3.596 και στη Σάμο 1.095. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 9.850.

Η κατάσταση στη Λέσβο

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο η κατάσταση τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Σχεδόν καθημερινά μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν και χώρες της Αφρικής, διαδηλώνουν στους δρόμους της πόλης.

Πολλοί από αυτούς, περισσότεροι από 300, έχουν εγκαταλείψει τις δομές φιλοξενίας όπου επικρατεί αδιαχώρητο και ζουν σε δημόσιους χώρους της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται για τον έμμεσο αποκλεισμό της χρήσης των χώρων αυτών από το ντόπιο πληθυσμό.

Σε υψηλά επίπεδα κινείται η μικροεγκληματικότητα με κλοπές σε μαγαζιά και αρπαγές τσαντών από γυναίκες ως αποτέλεσμα της πλήρους ένδειας στην οποία ζουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News