default-image

Πόλεμος για το "μαύρο" των καναλιών και τη Σύνοδο

Ελλάδα
Πόλεμος για το "μαύρο" των καναλιών και τη Σύνοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίστευσης με την κυβερνητική εκπρόσωπο να αναφέρεται στο θέμα της μη κάλυψης των όσων έγιναν στο Ζάππειο από τα ιδιωτικά κανάλια, κάνοντας λόγο για καταπάτηση του δικαιώματος στην ενημέρωση από την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλουν ή να αποκρύπτουν ό,τι νομίζουν, όπως αναφέρει.

Με απάντησή της, το πρωί του Σαββάτου, στην ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΝΔ, η κ. Γεροβασίλη λέει:

«Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα.

» Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ' την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει από την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά.»

Έντονες αντιδράσεις

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από άλλα κόμματα σύμφωνα με το in.gr. Ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Δεν φτάνει που ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεροβασίλη ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση και τις ζωές 2.000 εργαζομένων, θέλουν να τους επιβάλλουν και τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία.

» Αίσχος! Τους προτείνουμε να ακολουθήσουν την πρόταση Κατρούγκαλου και να φτιάξουν μια ιστοσελίδα να προβάλλουν ΜΟΝΟ όσα θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Για το ίδιο ζήτημα, Το Ποτάμι σημείωσε ότι οι δημόσιες υποδείξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου στους τηλεοπτικούς σταθμούς αποτελούν μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας.

«Tα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ίδρυση υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων.»

Την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε σημειώσει ότι κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να προβάλει τις δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών και αντ' αυτού μετέδιδαν εκπομπές μαγειρικής και επαναλήψεις.

Για «πρωτοφανή ανακοίνωση που έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας» και η οποία «αποκαλύπτει με  ξεκάθαρο τρόπο πια, τι είχαν και έχουν στο μυαλό τους με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News