default-image

Σπάρτη: Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η θεομηνία στην Λακωνία

Ελλάδα
Σπάρτη: Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η θεομηνία στην Λακωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία, που έπληξε χθες το πρωί τη Λακωνία, σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και δημόσιες υποδομές, με τα σοβαρότερα προβλήματα να εστιάζονται στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Για την αποτύπωση και την καταγραφή των ζημιών, έχουν συγκροτηθεί συνεργεία σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι κάτοικοι, που για δεύτερη φορά έχουν χτυπηθεί από τη θεομηνία (πέρσι ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή της Σκάλας), προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Είναι σημαντικό, ότι η βελτίωση του καιρού βοήθησε να κατέβει η στάθμη του ποταμού Ευρώτα και να υποχωρήσουν τα νερά που έπνιξαν τον κάμπο και μαζί μ' αυτόν και τα χωριά του.

Στην Λακωνία οι ζημιές είναι μεγαλύτερες στο κομμάτι των υποδομών και στις καλλιέργειες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μικρές σε σπίτια.

Από την κακοκαιρία έχει πληγεί και το φυτικό κεφάλαιο και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης στο Νομό, Ντία Τζανετέα, που περιοδεύει από το πρωί με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, έχουν ξεριζωθεί τα δένδρα από τα ορμητικά νερά.

Οι σοβαρότερες ζημιές στη Λακωνία και στις δημόσιες υποδομές, εκτός από τους δρόμους που «έπνιξε»' ο Ευρώτας, υπάρχουν στο Βρονταμά, στις Γούβες, στην Απιδιά, στο φαράγγι του Λάρνακα, στους Μολάους και στα χωριά του Σμύνους, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Η κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι τεράστια η καταστροφή που έχει προκληθεί στο Νομό και σε επίπεδο υποδομών και σε καλλιέργειες και στην τοπική μας οικονομία. Ο νομός έχει υποστεί μεγάλες ζημιές στο εθνικό, επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο. Το κράτος θέλουμε να σταθεί δίπλα μας και να βοηθήσει, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα και να ανακουφιστούν οι πληγέντες».

(Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη χθεσινή θεομηνία στη Θεσσαλονίκη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News