Ελλάδα

Η ΔΕΘ γίνεται φέτος 90 ετών!

Ο Σεπτέμβριος είναι ανέκαθεν ο μήνας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί 10 με 18 Σεπτεμβρίου και φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια λειτουργίας της, έχοντας 81 επιτυχημένες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Η 81η Δ.Ε.Θ. βρίσκει τη χώρα στο κατώφλι της ανάκαμψης. Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται μόνη της. Η ανάπτυξη, όπως και η ύφεση δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών».

Ενώ, ο Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει για τη Δ.Ε.Θ.: «Στα 90 χρόνια της ιστορίας της, έχει χτίσει γέφυρες για την ελληνική επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή. Είναι ζωντανή έκφραση της επιχειρηματικότητας που επενδύει, με ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια και ανοίγεται σε νέες αγορές».

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα στην 81η Δ.Ε.Θ., με το Ρώσο πρόξενο κ. Ποπόφ να δηλώνει ότι γίνεται μια προσπάθεια «ανοίγματος» στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας και σε άλλους τομείς πέραν του τουρισμού και της ενέργειας, όπως είναι η βιομηχανία και η τεχνολογία. Η τιμώμενη χώρα θα είναι παρούσα στο περίπτερο 16, με 40 ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια