Ελλάδα

Συνάντηση για την ανάπτυξη και το μεταναστευτικό

Τη Νέα Δημοκρατία στη συνάντηση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών, θα εκπροσωπήσει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Στις συνεδριάσεις οι αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα απασχοληθούν κυρίως με τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες.

- Ανάπτυξη και ευκαιρίες για όλους.

- Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Μεταναστευτικό.

Θα υπάρξει, επίσης συνάντηση με τους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στη χώρα.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με παρέμβασή του θα επισημάνει την ανάγκη για την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα και για την άμεση υλοποίηση της συμφωνίας του Συμβουλίου Κορυφής για την μετεγκατάσταση προσφύγων.

Θα αναφερθεί, στην αντίθεση της Ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου για το μεταναστευτικό σε βάρος των χωρών της Μεσογείου, καθώς επίσης και για τις άστοχες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών και της εκπροσώπου της Κομισιόν για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Η Συνθήκη του Δουβλίνου είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα και την δραματική επιβάρυνση που δέχονται οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου από έκρηξη του προσφυγικού προβλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια