default-image

Στ. Κούλογλου: "Να υπάρξουν άλλες πρόνοιες για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες"

Κρήτη
Στ. Κούλογλου: "Να υπάρξουν άλλες πρόνοιες για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάγκη εσωτερικών ακροατηρίων σε χώρες της Ε.Ε. που μπαίνουν σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο  και την άνοδο ακραίων  φοβικών κινημάτων, αποδίδει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, την νέα όξυνση δηλώσεων για «επιστροφή προσφύγων» στην Ελλάδα.  

Αίσθηση όμως προκάλεσαν τα όσα είπε ο έλληνας ευρωβουλευτής για τις τηλεοπτικές άδειες. « Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα αρχίζουν και ανεξάρτητα αν ο νόμος σηκώνει συζήτηση, όλα θα κριθούν στη εφαρμογή του για τα αθηνοκεντρικά κανάλια. Προφανώς και δεν θα έπρεπε το τίμημα να είναι το μόνο κριτήριο, αλλά δεν μιλάμε για κανονικές καταστάσεις επί δεκαετίες και κάτι έστω και έκτακτα έπρεπε να γίνει». Αλλά ο Στέλιος Κούλογλου πήρε σαφείς αποστάσεις για τις περιφερειακές άδειες: « Ασφαλώς ο νόμος και πρέπει να ισχύσει και για την περιφέρεια, αλλά όχι με τα ίδια κριτήρια. Ο περιφερειακός τύπος καλύπτει άλλες ανάγκες και αλλοίμονο αν μπει σε διαγωνισμό πλειοδοσίας, όπου κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας των Αθηνών ελέγξει και την περιφέρεια. Τότε θα μιλάμε για πραγματικά ολιγοπώλια στην ενημέρωση. Πρέπει άλλα κριτήρια να έχουν προτεραιότητα για τις περιφερειακές άδειες».

Ο έλληνας ευρωβουλευτής μίλησε και για την πορεία με την αρνητική κατάσταση γύρω από την TTIP,σημειώνοντας πως  αυτή η συζήτηση θα τραβήξει πολύ ακόμη, όμως την ίδια ώρα μία ανάλογη αν και μικρότερη συμφωνία με τον Καναδά η CETA, επιχειρείται να περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια ως «δούρειος ίππος» , καταργώντας πολλά όπως τα ΠΟΠ και οι επιδοτήσεις προϊόντων.  Οι έλληνες  βουλευτές , είπε, θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα για την CETA και να την καταψηφίσουν όταν έρθει στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News