default-image

Τσίπρας: Άμεσα να κλείσουν τα προαπαιτούμε για τη δόση

Ελλάδα
Τσίπρας: Άμεσα να κλείσουν τα προαπαιτούμε για τη δόση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου που συνέρχεται το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να υπάρξει μια «ένεση» ρευστότητας στην αγορά. Αυτό θα επιτρέψει και να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συνδέεται με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα πρέπει να «ανακαλυφθούν» τα ανάλογα ισοδύναμα ώστε να μην μειωθούν οι μισθοί σε περίπου 188.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμμετάσχουν και υπουργοί που κανονικά δεν θα έπαιρναν μέρος αλλά οι αρμοδιότητές τους έχουν ειδικό βάρος για τα ειδικά μισθολόγια.

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου θα βρεθεί και η πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ. Ακρογωνιαίος λίθος του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι μετά τον ευρύ απολογισμό που θα πραγματοποιήσει, η παράθεση των στόχων της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη» σε βάθος τριετίας μέχρι το 2019.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση πρωτίστως με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξεταστεί και η ατζέντα για τη Σύνοδο των ηγετών των χωρών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News