default-image

Παππάς: Θα ανακληθούν οι άδειες αν δεν τηρηθούν οι όροι

Ελλάδα
Παππάς: Θα ανακληθούν οι άδειες αν δεν τηρηθούν οι όροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, που προέκυψαν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, είχε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Μετά την προκαταρκτική συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των καναλιών με τον γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, ακολούθησαν κατ' ιδίαν ραντεβού του Νίκου Παππά με τους Γ. Μαρινάκη, Βλ. Καλογρίτσα, Θ.Κυριακού και Γ. Αλαφούζο.

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Παππά:

«Όχι» Παππά στο αίτημα των καναλαρχών

Μετά τις συναντήσεις ο Νίκος Παππάς άφησε να εννοηθεί ότι είναι αρνητικός στο αίτημα των προσωρινών υπερθεματιστών για να δοθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ. Οπως είπε οι αποφάσεις τη διοίκησης πρέπει να εφαρμόζονται και πως οι προβλέψεις του νόμου είναι σαφείς.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε με νόημα πως όλα έγιναν σε κλίμα πολύ καλής συνεννόησης. Εκανε λόγο για «πολύ παραγωγικές συναντήσεις» με τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Τόνισε δε πως «όλοι έχουν συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνουν».

Υπενθύμισε τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το σύνταγμα και από τον νόμο και οι οποίες για πρώτη φορά προβλέπουν και τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης όπως είπε.

Τόνισε δε πως τέτοιες συναντήσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα και με τον ίδιο και με τον γ.γ. Ενημέρωσης «για να οργανώσουμε την μετάβαση στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα».

«Νομίζω ότι όλοι οι προσωρινοί υπερθεματιστές έχουν συνείδηση της ευθύνης που φαίνεται ότι αναλαμβάνουν, διότι υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα για την αντικειμενικότητα, για την με ίσους όρους προβολή όλων των απόψεων, υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο και που για πρώτη φορά προβλέπουν και τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και πάρα πολύ αυστηρές προδιαγραφές για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και βέβαια πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την παραγωγή προγραμμάτων και την ποιότητά τους» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης ο Ν. Παππάς προέβλεψε πως «θα είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια, κανείς δεν θέλει να υπάρξει καθυστέρηση». Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απάντησή του για τις θεματικές άδειες: «Δεν υπάρχει θέμα θεματικών αδειών τώρα» είπε ο υπ. Επικρατείας, παρά το γεγονός ότι σε πρόσφατο σημείωμά του το μέγαρο Μαξίμου προϊδέαζε ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία για τις θεματικές άδειες.

Για τους άνεργους θα φροντίσουν τα συναρμόδια υπουργεία

Όταν ρωτήθηκε για τους άνεργους που θα προκύψουν, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι υποκριτικό ορισμένοι να επιτίθενται στην κυβέρνηση για αυτά τα ζητήματα και πως για πρώτη φορά, με τον νόμο της κυβέρνησης, μπαίνει φρένο στη μείωση της απασχόλησης στον κλάδο της τηλεόρασης.

«Ο κλάδος της τηλεόρασης έχει υποφέρει από ραγδαία μείωση της απασχόλησης. Είναι η πρώτη φορά που με τον ν.4339, τον δικό μας νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες μπαίνει ένα φρένο στη μείωση της απασχόλησης», τόνισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε «ειδικά όσοι κατηγορούσαν εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα, όταν απαιτήσαμε, ψηφίσαμε και περάσαμε να είναι τουλάχιστον 400 οι εργαζόμενοι στα κανάλια εθνικής εμβέλειας -ακολουθούν βεβαίως και τα περιφερειακά όπου κι εκεί για πρώτη φορά οι προϋποθέσεις απασχόλησης θα είναι πάρα πολύ αυστηρές- είναι υποκριτικό ορισμένοι να επιτίθενται σε εμάς για αυτά τα ζητήματα. Θα υπάρξουν βεβαίως όλες οι μέριμνες που αφορούν άλλα υπουργεία και λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά για πρώτη φορά, νομίζω ότι ο νόμος ο δικός μας, έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο υπουργός επικρατείας, τόνισε ότι εκκρεμεί αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των κεφαλαίων που προσέφεραν στη δημοπρασία, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί σχετικά με την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος που θα προσφέρουν στον ελληνικό λαό.

Μάλιστα, ο νόμος προβλέπει ανάκληση άδειας εφόσον κάποια από τις προϋποθέσεις πάψει να ισχύει, σε οποιαδήποτε στιγμή της 10ετούς διάρκειας της τηλεοπτικής άδειας.

Ο Υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναστραφεί η τάση της μειούμενης απασχόλησης, της διαρκούς και ταχείας επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων και της σχεδόν μηδενικής ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κ.λπ.) που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η δρομολογούμενη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διάθεσης Τηλεοπτικού Χρόνου θα καταστήσει -στο αμέσως επόμενο διάστημα- τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις πολύ πιο ανταγωνιστικές, αφού η ρύθμιση της διάθεσης και αγοράς διαφημιστικού χώρου αναμένεται να αυξήσει πολύ σημαντικά το συνολικό διαφημιστικό τους έσοδο, εξαλείφοντας παρασιτικά φαινόμενα, όπως αυτά των επιστροφών και των πιστωτικών τιμολογίων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News