default-image

Πανωλεθρία με θύμα τον τουρισμό η δημιουργία hotsports

Ελλάδα
Πανωλεθρία με θύμα τον τουρισμό η δημιουργία hotsports

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο ΣΕΤΕ, με φόντο τις επιπτώσεις στον τουρισμό με την εγκατάσταση προσφύγων και την κατασκευή hot spots σε τουριστικές περιοχές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης με μία αιχμηρή επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, επισημαίνει τους κινδύνους και τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης και ζητά την εξαίρεση των τουριστικών περιοχών από τη δημιουργία hotspots.

Πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία hotspots σε περιοχές που διαθέτουν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη τουριστική ταυτότητα (brand name) όμως δεν δέχονται άμεσα ροές. Έτσι, θα αποτραπεί η πιθανή δυσφήμηση τόσο των περιοχών αυτών, όσο και της χώρας συνολικά.

Η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση, πιθανόν στη λογική μίας «δίκαιης» ισομερούς κατανομής σε ολόκληρη τη χώρα, δεν λαμβάνουν υπόψη παραμέτρους καθοριστικής, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Σε μία αραιοκατοικημένη χώρα όπως η Ελλάδα, είναι απολύτως εφικτό να κατασκευασθούν ποιοτικές και καλά οργανωμένες εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων που θα καλύπτουν πλήρως υφιστάμενες, αλλά και μελλοντικές ανάγκες, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε περιοχές χωρίς τουριστική ανάπτυξη η ταυτότητα, όπου όχι μόνο δε θα δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες αλλά, αντιθέτως, ενδεχομένως θα επιδράσουν θετικά στην κατεύθυνση της τόνωσης της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες από την "οικογένεια" του τουρισμού στην Κρήτη στην ενδεχόμενη εμπλοκή του νησιού στο προσφυγικό ζήτημα με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Τουριστικοί παράγοντες και της Κρήτης κάνουν λόγο για πανωλεθρία με θύμα τον τουρισμό του νησιού σε περίπτωση εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε τουριστικές περιοχές και κατασκευής hotspots.

Έχει προηγηθεί και το όχι των ξενοδόχων της Κρήτης στην ενδεχόμενη δημιουργία hotspots στο νησί.

>>ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News