Ελλάδα

Πλημμύρισε η Καρδίτσα λόγω καταιγίδας

Βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα προκαλούν σωρεία προβλημάτων.

Ήδη στην Καρδίτσα η χθεσινοβραδινή μπόρα προκάλεσε δεκάδες προβλήματα καθώς σύμφωνα με το Δήμαρχο  Φώτη Αλεξάκο για μισή ώρα περίπου κεντρικοί δρόμοι της πόλης είχαν 30 πόντους νερού.Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, ανέφερε πως η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε καταπτώσεις βράχων στα ριζά του Κόζιακα και στον ορεινό όγκο Πύλης -Καλαμπάκας με τα μηχανήματα της περιφέρειας να κινούνται άμεσα προς αποκατάσταση των προβλημάτων.

Αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται κατά τόπους νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα καθώς και τα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι νεφώσεις θα είναι κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές, όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές κυρίως στην Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τις Σποράδες. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές κατά τόπους και περιόδους νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 17 έως 31, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μονό τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ο ι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς.

Σχόλια