default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας καθηγητών στη ΔΙΔΕ Ρεθύμνου

Ελλάδα
Παράσταση διαμαρτυρίας καθηγητών στη ΔΙΔΕ Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και τις τοποθετήσεις, καθώς και την απόσυρση της τροπολογίας που απαξιώνει την Ειδική Αγωγή, ζητούν οι καθηγητές στο Ρέθυμνο οι οποίοι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 2 μ.μ., στην ΔΙΔΕ Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, «Το υπουργείο Παιδείας με δύο κατεπείγουσες εγκυκλίους του, καλεί τα υπηρεσιακά συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «my school».

Συνεδρίαση χωρίς -όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ΕΛΜΕΡ- να έχουν την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία εφ' όσον βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από διαδικασίες. «Το υπουργείο υπολογίζει με «λογιστικό τρόπο» τις ανάγκες των σχολείων, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι σύλλογοι διδασκόντων να δουν και να καθορίσουν τις πραγματικές τους ανάγκες… στην πράξη δε θα υπάρχει η ανάρτηση των κενών, οι προτιμήσεις των συναδέλφων, δεν θα τηρηθεί η σειρά των τοποθετήσεων και οι ενστάσεις. Δηλαδή, διαδικασία τοποθετήσεων, χωρίς καμία διαφάνεια και με πλήρη καταστρατήγηση των στοιχειωδών διαδικασιών εξασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των αναγκών των σχολείων», υποστηρίζει η ΕΛΜΕΡ.

Σχετικά με την τροπολογία για την Ειδική Αγωγή, οι καθηγητές επισημαίνουν ότι: «Πρόκειται για λογική της πλήρους ευελιξίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου όλοι θα μπορούν να κάνουν τα πάντα. Το υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει την αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και τη βίαιη τοποθέτηση στην Ειδική Αγωγή των εκπαιδευτικών της Γενικής που τεχνηέντως θα «περισσεύουν».

Η επίθεση στην Ειδική Αγωγή και στους συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές, που την υπηρετούν είναι επίθεση σε όλους μας. Η απαξίωση των διδακτικών αντικειμένων, το «τσουβάλιασμα» όλων ειδικοτήτων Γενικής ή και Ειδικής Παιδείας και η κατεύθυνση προς έναν εκπαιδευτικό «λίγο απ' όλα», είναι απαξίωση συνολικά της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούν από υπουργείο Παιδείας να αποσύρει αμέσως την εγκύκλιο για τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και τις τοποθετήσεις, καθώς και την τροπολογία που απαξιώνει -όπως δηλώνουν- την Ειδική Αγωγή.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News