default-image

Με το αριστερό η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ελλάδα
Με το αριστερό η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα το  άνοιγμα των σχολείων και να μην γίνει σε πολλά σχολεία ούτε καν αγιασμός, παραμονεύει για μία ακόμη χρονιά, αφού σε επίπεδο Κρήτης, λίγες μόνο ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι, τα κενά των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στο νησί, αγγίζουν τα 2.300.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα είναι στο ίδιο έργο θεατές, με τους τελευταίους την ύστατη ώρα να συναντούν άρον άρον τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Τερζάκη με φόντο τα 1050 κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στο νησί, με τον περιφερειακό να δεσμεύεται για τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη εβδομάδα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Μόνο στο Ηράκλειο τα κενά στην πρωτοβάθμια αγγίζουν τα 350, με τις όποιες προσλήψεις αναπληρωτών, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο, να μην λύνουν το πρόβλημα. Αντίδοτο για τους ίδιους αποτελούν μόνο οι μόνιμοι διορισμοί, για να λειτουργεί το σύστημα κάθε χρόνο ομαλά και χωρίς την τραγική εικόνα των κενών.

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο περιφερειακός διευθυντής κ. Τερζάκης, αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται σε όλη την Κρήτη ειδική καταγραφή των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με απώτερο στόχο στις 11 Σεπτεμβρίου το ποδαρικό να γίνει με το δεξί και όχι με το… αριστερό.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News