Ελλάδα

Αποδεσμεύονται αστυνομικοί υψηλών προσώπων

Τις εξαγγελίες περί αποδέσμευσης μεγάλου αριθμού άρτια εκπαιδευμένων αστυνομικών και οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη υψηλών προσώπων, επανέλαβε και ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ενάμισι χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, η νυν κυβέρνηση υπόσχεται να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες στην αποδέσμευση περίπου 700 αστυνομικών και 80 οχημάτων που είναι δεσμευμένα, προκειμένου να τεθούν στη διάθεση της υπηρεσίας και να αξιοποιηθούν σε διάφορα πόστα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, «μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων».

Η Αστυνομία υπολογίζει ότι θα «κερδίσει» χρήσιμο και έμπειρο προσωπικό, καθώς και μεγάλο αριθμό οχημάτων, καθώς υπάρχει έλλειψη μέσων, «κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Σχόλια