default-image

Δικογραφία σε βάρος 55χρονου, για διαδικτυακές απάτες

Ελλάδα
Δικογραφία σε βάρος 55χρονου, για διαδικτυακές απάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άνδρας 55 ετών κατηγορείται ότι έκανε διαδικτυακές απάτες σε βάρος πολιτών, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών. Παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, τα στοιχεία των καρτών πληρωμής τους, υποκλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από άγνωστους δράστες στο διαδίκτυο, για την πραγματοποίηση συναλλαγών και κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην επίμαχη υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας του. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του διαπιστώθηκε ότι είναι ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News