default-image

Μισή ώρα αργότερα θα σχολάνε τα νηπιαγωγάκια

Ελλάδα
Μισή ώρα αργότερα θα σχολάνε τα νηπιαγωγάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ευχάριστο νέο περιμένει από φέτος τους γονείς, με παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Από το υπουργείο Παιδείας έχει προωθηθεί ο εναρμονισμός των ωραρίων τους, με αποτέλεσμα να σχολάνε τα αδέρφια σε ώρες κοντινές και να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς.

Μέχρι πέρυσι τα κλασικά νηπιαγωγεία σχολούσαν στις 12:30 το μεσημέρι, τα κλασικά δημοτικά σχολεία στη 1:15 το μεσημέρι και τα αναμορφωμένου προγράμματος στις 2. Από φέτος τα δεδομένα αλλάζουν: Οι μαθητές όλων των (μη ολοήμερων) δημοτικών θα σχολάνε στη 1:15, ενώ οι μαθητές όλων των (μη ολοήμερων) νηπιαγωγείων θα σχολάνε στη 1 το μεσημέρι.

Όσοι γονείς δεν εξυπηρετούνται από τη νέα ώρα λήξης των μαθημάτων, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα τμήματα, τα οποία πλέον θα λειτουργούν σχεδόν σε όλα τα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, έχουν ένα προβληματισμό σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα νέα ωράρια. Ο νέος ενιαίος τύπος δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και συχνά, όταν έχουμε καινοτομίες, έχουμε και δυσκολίες στην εφαρμογή τους. Επιπλέον ο δάσκαλος του ολοήμερου έχει καταργηθεί και το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί από τα "περισσεύματα" των ωρών όλων των δασκάλων του σχολείου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News