default-image

Ολοκληρώθηκε στο ΣτΕ η ακρόαση των εκπροσώπων των 7 καναλιών

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε στο ΣτΕ η ακρόαση των εκπροσώπων των 7 καναλιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικολάου Σακελλαρίου η ακρόαση των δικηγόρων των επτά τηλεοπτικών σταθμών και των νομικών παραστατών του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας.

Παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη στη συζήτηση παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.

Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφανθεί και εντός της ημέρας για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινές διαταγές.

Ειδικότερα, οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Με τα αιτήματα που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Να σημειωθεί τέλος ότι οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News