Ελλάδα

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

Στο Παρίσι, στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο Παρίσι βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί ως παρατηρητής στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

«Στη συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Κατά τους ίδιους κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει επίσης το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Chateau de la Celle Saint-Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού. Στις 12:45 (τοπική ώρα) θα υπάρξει γεύμα εργασίας των ηγετών, ενώ αμέσως μετά, αναμένεται δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τον Τύπο.

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν θα παραστεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω του φονικού σεισμού στην Ιταλία.

Σχόλια