default-image

39χρονος οικογενειάρχης που δούλευε πέρασε στο Μαθηματικό!

Κρήτη
39χρονος οικογενειάρχης που δούλευε πέρασε στο Μαθηματικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλά υπερήφανη για τους μαθητές της, η διευθύντρια του Εσπερινού Λυκείου Ρεθύμνου, Εύα Ηλιακάκη, αφού οι επιτυχόντες μαθήτευσαν για 4 χρόνια, δουλεύοντας ταυτόχρονα. Ο Μπουγιάρ Μέλι (στη φωτογραφία) ζει πάνω από 20 χρόνια στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια ο 39χρονος αλλοδαπός κατάφερε παρά τις δυσκολίες να αφιερωθεί και στην εκπαίδευσή του με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Mαθηματικό Ηρακλείου.Σε 2 χρόνια θα δώσει εξετάσεις και ο γιος του, ενώ η κόρη του είναι μαθήτρια Γυμνασίου.

Ήρθε από τη Γεωργία και θα σπουδάσει στην Κρήτη

Ο Λάσα Λεκισβίλι ήρθε από τη Γεωργία στα 16 του. Στα 21 του ξεκίνησε να φοιτά στο Εσπερινό Λύκειο Ρεθύμνου και σήμερα στα 25 του σκέφτεται να μετακομίσει στο Ηράκλειο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για πολλούς και όσοι δεν τα κατάφεραν έχουν εναλλακτικές, όπως και τη δυνατότητα να προσπαθήσουν ξανά. Αυτό όμως που πονάει πολύ τη σύγχρονη Ελλάδα είναι η μετανάστευση των πτυχιούχων της χώρας στο εξωτερικό με την ευχή του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέα Ταξάκη "να μπει ένα τέλος σε αυτή την "αιμορραγία" που υποφέρει η χώρα".

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων

Η αγωνία έλαβε τέλος και για τους υποψήφιους φοιτητές και σπουδαστές του Ρεθύμνου με την ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ευχαριστημένος από τις επιδόσεις που κατάφεραν τα Ρεθεμνιωτόπουλα δηλώνει ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης με την ανησυχία του να επικεντρώνεται στην μετανάστευση των νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό, ενώ αίσθηση προκαλούν οι ιστορίες επιτυχίας οικονομικών μεταναστών που κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από επίπονο αγώνα στο εσπερινό λύκειο του Ρεθύμνου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.. "πήρε φωτιά"! καθώς φτασαν οι λίστες με τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κι έτσι αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των αποτελεσμάτων ανά σχολική μονάδα. Το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σημείωσε το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου με 90% και ακολούθησαν το 2ο Λύκειο και το 1ο Λύκειο με 86% και 78% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, κανένας μαθητής του Εσπερινού ΕΠΑΛ δεν έγινε σπουδαστής, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ και στο Λύκειο Επισκοπής το ποσοστό επιτυχίας ήταν μόλις 32% και 33% αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News