default-image

Βάσεις: Πάνω τα παραϊατρικά – Κάτω τα παιδαγωγικά

Ελλάδα
Βάσεις: Πάνω τα παραϊατρικά – Κάτω τα παιδαγωγικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Νωρίτερα, στις 10.00 το πρωί, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του έδωσε αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με τους υποψηφίους.  

Όπως ανακοινώθηκε, φέτος ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 105.548 ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός υποψηφίων ήταν 104.616.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.973 υποψήφιοι, ενώ το 2015 εισήχθησαν 70.988.

Σε ότι αφορά τις βάσεις, παρατηρείτε αύξηση στις ιατρικές και παραϊατρικές σχολές. Κύρια αιτία είναι ότι οι αριστούχοι στο εν λόγω πεδίο είναι σημαντικά περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Στο 4ο πεδίο, στο οποίο συνωστίζονται τα Παιδαγωγικά Τμήματα συναντάμε πρωτοφανή πτώση, η οποία συνδέεται με τη θετική για τους υποψήφιους αντιστοιχία θέσεων εισακτέων και υποψηφίων.

Μάλιστα, υπάρχουν και 135 σχολές όπου οι υποψήφιοι εισάγονται με λιγότερα από 10.000 μόρια.

Το τμήμα Παιδαγωγικό προσχολικής αγωγής του Βόλου θα δεχθεί υποψήφιους που έγραψαν 9,994 μόρια.

Τμήμα προσχολικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη έχει βάση 9.358 μόρια, ενώ το παιδαγωγικό προσχολικής εκπαίδευσης του Ρεθύμνου έχει βάση 9.179 μόρια.

Ο υπουργός παιδείας πάντως, στις δηλώσεις του προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, και πρόσθεσε ότι "χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές", μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα, "που θα αναβαθμίζει το σχολείο και άρα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του λυκείου και αφετέρου θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News