Ελλάδα

Τι ζητάει ο Κούγιας για το μακελειό στην Αίγινα

Τα αιτήματά του εξέφρασε στις δικαστικές Αρχές ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρει στο σχετικό αίτημα, οι πράξεις αυτές είναι επείγουσας φύσης αφού έχουν ως στόχο να προστατέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία από τυχόν αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις και να ρίξουν φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα ζητά να γίνουν οι πράξεις εκείνες, που είναι «αναγκαίες για την πλήρη διαλεύκανση των διερευνώμενων πράξεων, των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβαν χώρα, και των προσώπων που συμμετείχαν σε αυτές».

Αναλυτικά, πρόκειται για τα παρακάτω βήματα:

1. Να κατασχεθεί (αν δεν έχει ήδη κατασχεθεί) από την αρμόδια λιμενική αρχή και να μεταφερθεί άμεσα σε ασφαλή, φυλασσόμενο και μη προσβάσιμο σε τρίτους χώρο το ταχύπλοο «ΝΤΟΥΕΝΤΕ», με το οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται ότι τέλεσε τις διερευνώμενες πράξεις, προκειμένου να αποτραπεί αθέμιτη παρέμβαση σε αυτό και απομάκρυνση ή αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

2. Να διενεργηθεί εξερεύνηση δακτυλικών αποτυπωμάτων επί του ως άνω ταχυπλόου σε όλους τους χώρους και ιδίως στο τιμόνι και τα χειριστήρια των μηχανών, με ειδική εντολή προς το συνεργείο της σήμανσης που θα αναλάβει την εξερεύνηση, ή προς τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ να προβούν, αν είναι δυνατό, και σε χρονολόγηση των αποτυπωμάτων που θα εντοπισθούν.

Παράλληλα, να γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων τόσο από τον κατηγορούμενο (αν δεν έχει ήδη γίνει μετά τη σύλληψή του), όσο και από τα πρόσωπα που φέρονται ως συνεπιβάτες στο ταχύπλοο κατά το χρόνο των διερευνώμενων πράξεων, προκειμένου να ακολουθήσει ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων που θα βρεθούν στο σκάφος.

3. Να πραγματοποιηθεί επί του ταχυπλόου έρευνα και συλλογή γενετικού υλικού κατάλληλου για ανάλυση DNA και ακολούθως να ληφθεί γενετικό υλικό από τον κατηγορούμενο και τα πρόσωπα που φέρονται ότι συνεπέβαιναν στο ταχύπλοο, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η παρουσία τους επί του ταχυπλόου κατά το χρόνο τέλεσης των διερευνώμενων πράξεων.

4. Να αφαιρεθεί και να κατασχεθεί η συσκευή GPS του ταχυπλόου και να διαταχθεί η εξέτασή της είτε από ειδικό πραγματογνώμονα είτε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθόσον από την εξέταση της ως άνω συσκευής θα προκύψει η πορεία και ταχύτητα του σκάφους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τέλεση των διερευνώμενων πράξεων.

5. Να αφαιρεθούν και να κατασχεθούν τα ωρόμετρα των μηχανών του ταχυπλόου και να διαταχθεί η εξέτασή τους είτε από ειδικό πραγματογνώμονα είτε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθόσον εκ της εξέτασής τους θα προκύψει αν και πόσο χρόνο μετά τη σύγκρουση σταμάτησε η λειτουργία τους.

6. Να υποβληθεί έγγραφο ερώτημα προς την αρμόδια λιμενική αρχή που διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, για ποιο λόγο δεν προέβη στις ως άνω ενέργειες, καθώς και για ποιο λόγο δεν πραγματοποίησε αλκοτέστ στον συλληφθέντα κατηγορούμενο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια