default-image

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά τη θυσία των Σουλιωτών

Ελλάδα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά τη θυσία των Σουλιωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στα απομεινάρια της ιστορικής γέφυρας του Κοράκου στον Αχελώο, η οποία ανατινάχτηκε κατά τον εμφύλιο το 1949, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε, ότι η γέφυρα ως σύμβολο ενότητας και συνέχειας, θα στηθεί και πάλι στις δύο όχθες του Αχελώου. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Κάποτε αυτή η γέφυρα, ένωνε τις δύο όχθες του Αχελώου. Σημάδι συνέχειας και ενότητας του τόπου. Κατά την διάρκεια του εμφυλίου, αυτή η γέφυρα έπεσε. Φυσικά, έχουμε χρέος για λόγους ιστορικούς να την ξαναφτιάξουμε για να δείξουμε, ότι για πάντα οι Έλληνες, μένουν ενωμένοι και ιδίως, σε αυτήν την κρίση, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να υπερβούμε κάθε κρίση και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Θα κάνω ό,τι μπορώ η γέφυρα να ξαναγίνει, κυρίως για λόγους συμβολισμού, και μην υποτιμάμε στη σημερινή εποχή την δύναμη των συμβολισμών, καλή δύναμη σε όλους και εύχομαι την επόμενη φορά που θα βρεθώ εδώ, να έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News