default-image

Προσφυγικό :Το μήνυμα του υπουργού Υγείας απο την Κρήτη

Κρήτη
Προσφυγικό :Το μήνυμα του υπουργού Υγείας απο την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην επικρατήσει η ρητορική φόβου απέναντι στην φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη και τορπιλιστεί ο διαμορφούμενος σχεδιασμός, καλεί από το Ρέθυμνο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε με κάθε βεβαιότητα ότι και σε αυτή την περίπτωση η δημόσια υγεία θα διασφαλιστεί με συνθήκες αξιοπρέπειας και όχι σαν διαμονή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θα πρέπει να βρεθεί όμως η χρυσή τομή ανάμεσα στην ανοιχτή φιλοξενία και στην ασφάλεια με τον έλεγχο των προσφύγων. Η Μαρία Λιονή θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους 5 δημάρχους του Ρεθύμνου για να καθοριστεί η συμμετοχή του νομού στη φιλοξενία προσφύγων και με δεδομένο ότι του αναλογούν περί τα 600 άτομα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να νοικιαστούν σπίτια σε χωριά για να τους φιλοξενήσουν. 

Να μην τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, καλεί η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή.

Οι αυτοδιοικητικοί ζητούν επιτέλους να ανοίξει το κράτος τα χαρτιά του για να προχωρήσει γρήγορα και με επιτυχία η οργάνωση των δομών φιλοξενίας, υποδεικνύοντας τις υποψήφιες περιοχές, οι οποίες θα πρέπει να αναμορφωθούν για να στεγάσουν τους 2.0000 πρόσφυγες ανά την Κρήτη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News