default-image

Εκατό Έλληνες καλεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Ελλάδα
Εκατό Έλληνες καλεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατό Έλληνες πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος, έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Στις 10 Σεπτεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) διοργανώνει ταυτόχρονα σε 22 ευρωπαϊκές χώρες, την πρώτη δημόσια συζήτηση πολιτών για το Διάστημα στην Ευρώπη (Citizens' Debate on Space for Europe). 

Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 2.000 Ευρωπαίοι πολίτες. 

Στην Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση θα φιλοξενηθεί στο α2-innohub στo Μαρούσι, με διοργανωτή το si-Cluster και με την υποστήριξη του Corallia και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ). 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε 100 Έλληνες πολίτες από ολόκληρη τη χώρα να εκφράσουν την άποψή τους για θέματα σχετικά με το Διάστημα, όπως τις διαστημικές πτήσεις, την εξερεύνηση του διαστήματος και τις διαστημικές τεχνολογίες και έτσι, να συμβάλουν στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της ESA. 

Για να πάρει μέρος κάποιος στη δημόσια συζήτηση, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για το Διάστημα. 

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω, από όλη τη χώρα και με οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών. Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η επίτευξη αντιπροσωπευτικότητας του πληθυσμού κάθε χώρας, γι' αυτό θα ληφθούν υπόψη κοινωνικό -δημογραφικά κριτήρια όπως ηλικία, φύλο, γεωγραφική περιοχή, επάγγελμα, κ.ά. 

Ο δημόσιος διάλογος θα διαρκέσει μία ολόκληρη μέρα (09:00 - 17:00).

To si-Cluster, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση στη χώρα μας, είναι το πρώτο και μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί έως τις 28 Αυγούστου στη διεύθυνση https://citizensdebateonspaceforeurope.eventbrite.com, ενώ η επιλογή και η επιβεβαίωση των συμμετεχόντων θα γίνει έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News