default-image

Απολογείται ο 77χρονος κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου

Ελλάδα
Απολογείται ο 77χρονος κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογείται σήμερα ο 77χρονος κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα.

Ο 77χρονος,  θα βρεθεί στη 1μ.μ στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γύρω από τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο Θ. Λυκουρέζος που κατηγορείται για κατά συρροήν ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη, καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, φέρεται να κατέθεσε ότι κινούνταν με 21 κόμβους, δηλαδή με ταχύτητα 21 ναυτικών μιλίων ανά ώρα, είχε δει την τουριστική λάντζα πριν την πλησιάσει και θεώρησε ότι ο καπετάνιος της, που βρήκε τραγικό θάνατο, θα σταματήσει. Κατά τους ισχυρισμούς του, ερχόταν από δεξιά και είχε προτεραιότητα, ενώ βάσει των κανονισμών όφειλε να διατηρήσει την ίδια ταχύτητα και πορεία, ώστε να μην προκαλέσει πανικό στο άλλο σκάφος.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα στοιχεία των τεσσάρων νεκρών της τραγωδίας, των επιβατών του ταχύπλοου -κανένας από τους οποίους δεν ήταν κάτω των 65 ετών- καθώς και των επιβαινόντων του τουριστικού πλοιαρίου, το οποίο εμβολίστηκε.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία για νέους μάρτυρες και ευρήματα που θα διαλευκάνουν την υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News