Ελλάδα

Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο οδηγός του μοιραίου ταχύπλοου

Την ερχόμενη Παρασκευή 19 Αυγούστου θα απολογηθεί ο 78χρονος κατηγορούμενος για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπων, ανάμεσά του κι ένα κοριτσάκι 5 ετών. 


Ο κατηγορούμενος βρέθηκε στα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού και ζήτησε και πήρε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί. Μέχρι την Παρασκευή, που θα οδηγηθεί ενώπιον της της Ε' τακτικής ανακρίτριας θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στη διαδικασία ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά το πρωί της Τετάρτης, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Μάλιστα κάποιοι εκ των συγγενών των θυμάτων του επιτέθηκαν φραστικά και του πέταξαν αντικείμενα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σχόλια